تفاوت بین روانپزشکی و روانشناسی چیست؟

نویسنده : مدیریت سه شنبه، 13 شهریور 1403

تفاوت بین روانپزشکی و روانشناسی چیست؟
در اختلالات متفاوت باید به کدوم یکی از این تخصص ها مراجعه کنیم؟
برای جواب باید در تاریخ علم جستجو کنیم از نظر تاریخی ، علوم بخشی از فلسفه به نام فلسفه طبیعت محسوب می شده چون به بررسی وضعیت طبیعت می پرداخته و روانشناسی هم بخشی از فلسفه طبیعت بود چرا که با طبیعت انسان ها سر و کار داشت. چون در اون زمان فلسفه طبیعت انسان با درست بودن کارها و امور انسان ها سر و کار داشتن ، در نتیجه روانشناسی هم یک علم اخلاقی محسوب می شد و از طرف دیگه رفتارهای نابهنجار انسان جزو آسیب های روانی محسوب می شد و در حیطه کار پزشکان و عصب شناسانی بود که با این افراد سر و کار داشتند.
این دسته از پزشکان اصولا در زمینه تشخیص و درمان بیماری های روانی هیچ آموزشی نمی دیدند ، بلکه فقط از طریق مشاهده بیماران و آموختن یک سری مطالب تجربی اقدام به درمان می کردند و بعد از اون با مشاهده یک سری روش های تجربی علم از فلسفه جدا شد.
روانشناسی رویکردهای تجربی را پذیرفت و به عنوان یک رشته دانشگاهی شروع به فعالیت کرد. رشته ای که به بررسی رفتار و فعالیت های ذهنی انسان ها می پرداخت.
ظهور عصب شناسی به نام فروید ، انفجاری در علم روانشناسی و روان پزشکی بود. فروید به شرح یک روش درمانی ویژه به نام تداعی آزاد پرداخت که در این روش بیمار می بایست هر آنچه که به ذهنش می رسه رو به زبان بیاره ، درمانگر هم باید به دقت به گفتار مراجع گوش بکنه ، رویاها ، داستان ها و خاطرات درست یا غلط مراجع رو با هم مرتبط کنه و تعبیرهایی را بر اساس این روش درمانی ارائه بده و این ها معنای ناهشیار داستان هایی بود که بیمار تعریف می کرد.
بر مبنای تعاریف استخراج شده ، بیمار به یک بینش جدید می رسید نگرش و رفتارش تغییر می کرد و درد و رنجش کاهش پیدا می کرد. فروید این روش رو psychoanalysis یا همون روان تحلیل گری نامید و این آغاز دوران روان درمانگری نوین بود.
فروید درمان بیماران رو بسیار گسترش داد مشکلات روانی بیماران رو از درون تاریک خونه ی ناهوشیار بیماران بیرون می کشید و در اتاق درمان به بررسی و تحلیل اون می پرداخت. فروید به شدت معتقد بود اگرچه روان درمانگر می بایست آموزش های تخصصی در زمینه روان درمانی ببینه اما حتما نیاز نیست که یک عصب شناس یا یک پزشک باشه از اون جا بود که روان شناسان می تونستن علاوه بر دانشمند و فیلسوف ، درمانگر هم بشن. از اون زمان به بعد دانشگاه ها ، آموزشگاه های روانشناسی و آموزش و پرورش روان شناس رو به عنوان درمانگران حرفه ای آغاز کردن.
دانشجوهای روان شناسی می تونستن بعد از فارغ التحصیلی به عنوان محقق یا به عنوان درمانگر فعالیت های درمانی خودشون رو آغاز کنند اما روانپزشکان راهی کاملا متفاوت رو طی می کنند. روانشناسی اصولا از فلسفه نشات می گیره اما روانپزشکی به مطالعه ساختار و عملکرد اندام های بدن به ویژه سیستم عصبی می پردازه. روان پزشکان مدرک پزشکی دارند و گذشته آموزشی کاملا مشابه با پزشکان دارند. روانپزشکان در درمان بیماری های روانی مثل سایر پزشکان می تونن از دارو استفاده کنن و تجویز دارو برای درمان بیماری های روانی فقط در حیطه تخصصی روانپزشکان هست.

مرکز گفتار درمانی ما واقع در شرق و شمال شرق تهران و در منطقه تهرانپارس ، یکی از مجهزترین و باکیفیت ترین مراکز تهران است که در زمینه اختلالات گفتار و زبان ، اختلال بلع ، اختلالات صوت و گرفتگی صدا ، اختلال یادگیری ، توجه و تمرکز و اختلالات رفتاری به مراجعین مختلف از سراسر کشور از سال ١٣٨۶ خدمت رسانی می کند.

اگر می خواهید اطلاعات خودتان را در زمینه های روانشناسی ، روانپزشکی و اختلالات متفاوت مربوط به گفتار و زبان ، رفتار و ... بالا ببرید صفحات ما را دنبال کنید.

مرکز گفتار درمانی روزبه رضایی یکی از مجهزترین و باکیفیت ترین مراکز تهران است که در زمینه اختلالات گفتار و زبان، اختلال بلع، اختلالات صوت و گرفتگی صدا، اختلال یادگیری و توجه و تمرکز و اختلالات رفتاری به مراجعین مختلف از سراسر کشور از سال ١٣٨۶ خدمت رسانی می کند. این مرکز در شرق و شمال شرق تهران و در منطقه تهرانپارس واقع شده است. تهرانپارس یکی از مناطقی است که دسترسی های عمده ای به مناطق شمال تهران، مرکز تهران و شرق و جنوب شرق تهران، حکیمیه، قنات کوثر، شهرک امید، شهر پردیس و لواسانات توسط اتوبان های همت، بابایی، افسریه، بسیج، یاسینی و آزادگان دارد. همچنین منطقه تهرانپارس دارای ایستگاه های متعدد مترو جهت ارتباط با مناطق مختلف شهری می باشد که رفت و آمد در این منطقه را تسهیل نموده است.
این مرکز مجهز به دستگاه تصویربرداری از حنجره (استروبوسکوپی) است.

جدیدترین مقالات