- صفحه اصلی
- مقالات علمی معتبر
- گرفتگی صدا و دمنوش ها
گرفتگی صدا و دمنوش ها
گرفتگی صدا و دمنوشها
همه ما در طول زندگی بارها با گرفتگی صدا مواجه شدهایم و هر کدام به علتی صدای گرفته و خش دار را تجربه کردهایم.
این گرفتگی صدا میتواند شدید ، متوسط یا خفیف باشد و تا چندین ساعت ، چندین روز ، چندین ماه یا چندین سال به طول بیانجامد. بعضی از گرفتگیهای صدا موقتی بوده و بدون هیچ اقدام درمانی ، رفع میشود اما بعضی از گرفتگیهای صدا طولانی مدت و در بعضی از موارد به صورت دائمی شخص را درگیر کرده و مشکلاتی را برای او به وجود خواهد آورد.
گرفتگیهای صدا گاهی اوقات میتواند در روند زندگی شخص اختلالی ایجاد کند ، ارتباطات فرد را تحت تاثیر قرار داده و به صورت مخربی بر اعتماد به نفس شخص تاثیر بگذارد.
بسیاری از گرفتگیهای صدا شغل افراد را هم میتواند به خطر بیندازد. گرفتگی صدا میتواند همراه با درد در ناحیه گردن و حنجره و یا بدون درد باشد. بعضی از گرفتگیها صبح هنگام و بعد از بیدار شدن بیشتر است و بعضی از گرفتگی ها شب هنگام است. در این شرایط بسیاری از افراد توصیههای درست یا نادرستی برای شخص خواهند داشت. از قرقره کردن آب نمک گرفته تا مصرف انواع دمنوشها. از مصرف آنتی بیوتیکها گرفته تا استفاده از داروهای دارای کورتون.
باید توجه کنید که انجام یک توصیه اشتباه میتواند گاهی متاسفانه مترادف باشد با آسیب همیشگی و دائم به حنجره و حتی از دست رفتن صدا. بنابراین به هیچ عنوان هر توصیهای را انجام نداده و با پزشک متخصص حنجره در زمینه گرفتگی صدا در ارتباط باشید.
چه زمان باید به پزشک مراجعه کرد؟
یک قانون کلی و مهم در این ارتباط وجود دارد ، چنانچه گرفتگی و درد در ناحیه گردن و حنجره بیش از دو هفته به طول بیانجامد شخص میبایست به متخصص گوش و حلق و بینی و حنجره مراجعه کرده و متخصص نیز میبایست در قدم اول برای وی استروسکوپی ، ویدیو لارنگوسکوپی یا همان تصویربرداری از حنجره را تجویز کند تا بتوان با یک دید دقیق بهترین راهکار درمانی را ارائه داد.
آیا مصرف دمنوشها در دوران گرفتگی صدا مفید است؟
در بسیاری از گرفتگیهای صدا یکی از توصیههای رایج اما عامیانه به فرد مصرف دمنوشهاست اما آیا مصرف دمنوشها میتواند اقدامی درست باشد و به بهبود عملکرد حنجره ، تارهای صوتی و رفع گرفتگی صدا کمک کند؟
به این نکات توجه کنید مصرف دمنوشها لزوماً چیز بدی نیست به هر حال دمنوشها در آبرسانی حنجره نقش دارند اما باید توجه کنید که چه دمنوشهایی میخورید.
دمنوشهایی که ذات تندی دارند و خاصیت محرک دارند مثل دمنوشهای حاوی آویشن ، نعنا ، زنجبیل ، دارچین و به طور کلی هر دمنوشی که ذات تندی داشته باشد محرک حنجره است و اسید معده و رفلاکس را تشدید میکند. بنابراین میتواند باعث شود گرفتگی صدای شما بیشتر شده و این اختلال پیچیدهتر شود پس بسیار مراقب باشید که از چه دمنوشهایی استفاده میکنید. دمنوشهای سیب ، به ، گل گاو زبان ، شیرین بیان ، به لیمو و بابونه اینها دمنوشهای ملایمی هستند که میتوانند به صورت بالقوه برای حنجره خوب باشند و محرک معده و حنجره نیستند و حداقل آن این است که آبرسانی به حنجره را بیشتر کرده و مقداری از گرفتگی صدای شخص را کم می کنند. اما قانون گفته شده و قانون کلی را فراموش نکنید گرفتگیهای صدای بیش از دو هفته میبایست مورد بررسی دقیق متخصص گوش و حلق و بینی قرار گیرد.
اگر به عنوان یک فرد عادی یا یک کاربر حرفه ای صوت مشکلاتی را در صدا یا حنجره ی خود احساس میکنید با مراجعه به کلینیک صوت درمانی روزبه رضایی ( گفتاردرمانی شرق تهران ، گفتاردرمانی تهرانپارس ) از ارزیابی های دقیق ، پیشرفته و مشاوره های لازم بهره مند شوید.
اهمیت نوشیدن آب برای سلامت حنجره و صدا چیست؟
مرکز گفتار درمانی روزبه رضایی یکی از مجهزترین و باکیفیت ترین مراکز تهران است که در زمینه اختلالات گفتار و زبان، اختلال بلع، اختلالات صوت و گرفتگی صدا، اختلال یادگیری و توجه و تمرکز و اختلالات رفتاری به مراجعین مختلف از سراسر کشور از سال ١٣٨۶ خدمت رسانی می کند. این مرکز در شرق و شمال شرق تهران و در منطقه تهرانپارس واقع شده است. تهرانپارس یکی از مناطقی است که دسترسی های عمده ای به مناطق شمال تهران، مرکز تهران و شرق و جنوب شرق تهران، حکیمیه، قنات کوثر، شهرک امید، شهر پردیس و لواسانات توسط اتوبان های همت، بابایی، افسریه، بسیج، یاسینی و آزادگان دارد. همچنین منطقه تهرانپارس دارای ایستگاه های متعدد مترو جهت ارتباط با مناطق مختلف شهری می باشد که رفت و آمد در این منطقه را تسهیل نموده است.
این مرکز مجهز به دستگاه تصویربرداری از حنجره (استروبوسکوپی) است.