- صفحه اصلی
- مقالات علمی معتبر
- آیا اکو کردن کودکان همیشه نشانه اتیسم است؟
آیا اکو کردن کودکان همیشه نشانه اتیسم است؟
آیا اکو کردن کودکان همیشه نشانه اتیسم است؟
امروز مادری بسیار نگران به من مراجعه کرده بود با این توصیف که کودکم کلمات و جملات مرا اکو میکند پس حتما فرزندم داخل طیف اختلال اتیسم قرار دارد. در ذهن خود از این موضوع اطمینان پیدا کرده بود و بسیار نگران و مستاصل شده بود.
من کودک را در مراحل مختلف و به صورت کامل ارزیابی کردم. فیلمهایی که از کودک ، خارج از فضای کلینیک ، در فضاهای بازی ، فضای خانه و ... توسط خانواده گرفته شده بود را مورد بررسی دقیق قرار دادم و متوجه شدم کودک به هیچ عنوان نمی تواند داخل طیف اتیسم باشد و اکو کردن او ناشی از مسئله دیگریست که در ادامه توضیح میدهم.
هرگاه کودک کلمه یا جمله شما را تکرار میکند ( اکو دارد ) سریع فکرتان به سمت اختلال طیف اتیسم نرود اما به این مسئله بی تفاوت هم نباشید. مسئله اکو کردن کودکان یکی از نشانههای اختلال اتیسم است اما به هیچ عنوان دلیل تشخیص قطعی اتیسم نیست.
اوتیسم یک اختلال پیچیده است که کودک میبایست مجموعه ای از علامت ها را در کنار هم داشته باشد و این علامتها توسط متخصص مربوطه مورد ارزیابی و تحلیل قرار گرفته و با استفاده از آزمونهای معتبر چک شود و در صورتی که داخل طیف اتیسم باشد این مسئله به صورت قطع به خانواده اعلام خواهد شد. پس اولین مسئله این است که به محض دیدن اکو در کودک لزوماً به سمت تشخیص قطعی اختلال طیف اوتیسم نروید.
نکته:
اما به هیچ عنوان نباید نسبت به این موضوع بی تفاوت باشید. چون اکو کردن میتواند اگر نشانه اتیسم نباشد ، نشانه ی اختلالات دیگری باشد.
به طور مثال کودکانی که سوال یا جمله شما را به صورت کامل درک نمیکنند اما میدانند برای برقراری ارتباط باید ری اکشن و عکس العمل نشان دهند ، جمله شما و سوال شما را تکرار میکنند.
بعضی از کودکان نیز به علت عدم رشد مناسب گفتار ، توانمندی پاسخ مناسب به شما را ندارند. در نتیجه سوال یا جمله شما را درک میکنند اما قادر به پاسخگویی مناسب با جملات و کلمات مناسب نیستند.
در این دسته از کودکان نیز احتمال اینکه جمله و کلمه شما را اکو و تکرار بکنند وجود دارد و در صورت تکرار این مسئله برای آنان به صورت عادت در خواهد آمد.
بعضی از کودکان نیز جملات و کلمات شما را اکو میکنند تا برای خودشان جمله بازگو شده و ارتباط و درک مناسب نسبت به جمله یا سوال شما را پیدا بکنند که این هم میتواند به مرور به عادت تبدیل شود.
پس میبینید که اکو یا تکرار کودکان اگر نشانه اتیسم نباشد ، میتواند نشانه اختلالات دیگری باشد. اختلال درک ، اختلال رشد مناسب گفتار و ...
در زمان مشاهده اکو و تکرار کودکان باید چکار کنیم؟
اول اینکه به هیچ عنوان بیتفاوت نباشید. به یک متخصص گفتار درمانی ( گفتاردرمانی شرق تهران ، گفتاردرمانی تهرانپارس ) که در زمینه اختلالات ارتباطی و اوتیسم دارای تجربه مناسبی است مراجعه کنید. گفتار درمانگر ارزیابیهای لازم را انجام خواهد داد و علت اکو و تکرار کودک شما را مشخص خواهد کرد چه داخل طیف اتیسم باشد چه نباشد. پس اکوی کودکان را حتما جدی بگیرید.
برای اطلاعات بیشتر روی لینک های زیر کلیک کنید و صفحات ما را دنبال کنید.
تاثیر مخرب اضطراب در رشد گفتار کودکان
شمارش دقیق کلمات کودک
علت مقاومت کودک در بیان کلماتی که بلد است
تاخیر در شروع گفتار کودکان
اتیسم به زبان ساده
رفتارهای تکراری در اختلال اوتیسم
آینده کودک دارای اختلال اتیسم چگونه است؟
3 نکته مهم در مورد اختلال اتیسم
علت رفتار متفاوت در کودک دارای اتیسم
مرکز گفتار درمانی روزبه رضایی یکی از مجهزترین و باکیفیت ترین مراکز تهران است که در زمینه اختلالات گفتار و زبان، اختلال بلع، اختلالات صوت و گرفتگی صدا، اختلال یادگیری و توجه و تمرکز و اختلالات رفتاری به مراجعین مختلف از سراسر کشور از سال ١٣٨۶ خدمت رسانی می کند. این مرکز در شرق و شمال شرق تهران و در منطقه تهرانپارس واقع شده است. تهرانپارس یکی از مناطقی است که دسترسی های عمده ای به مناطق شمال تهران، مرکز تهران و شرق و جنوب شرق تهران، حکیمیه، قنات کوثر، شهرک امید، شهر پردیس و لواسانات توسط اتوبان های همت، بابایی، افسریه، بسیج، یاسینی و آزادگان دارد. همچنین منطقه تهرانپارس دارای ایستگاه های متعدد مترو جهت ارتباط با مناطق مختلف شهری می باشد که رفت و آمد در این منطقه را تسهیل نموده است.
این مرکز مجهز به دستگاه تصویربرداری از حنجره (استروبوسکوپی) است.